28th LEGAL & POLICY ASSEMBLY



AGENDA

1st day - Thursday, 10 October 2024, Strasbourg 9.30 - 17.00

CHAIRMAN'S WELCOME

(09.30 - 09.50) (ca 20 min.)

1. PANEL – THE NEW EUROPEAN MANDATE (09.50 – 10.35) (ca 45 min.)

Introduction by **Delphine Ernotte Cunci**, President of the EBU and CEO of France Télévisions, followed by a moderated intervention on EU regulatory priorities for the new EU mandate by the following guests:

Sabine Verheyen, MEP, Vice-President of the European Parliament and former Chair of the Committee on Culture and Education (EPP Group, German Christian Democrats)

Coffee Break (10.35 - 11.00)

- 2. UPDATE ON ONGOING EUROPEAN FILES (11.00 12.30) (ca 90 min)
 - **2.1 Paradigm Shift in EU Media Law?** (11.00 11.30) (ca 30 mins)

SPG 506575/02.1 DT

- > Jürgen Burggraf, Head of ARD Liaison Office
- 2.2 Distribution update: Cybersecurity legislation in the EU and prospects on the review of EU Telecom rules (11.30 11.50) (ca 20 mins)
 - > Ausra Semeniene & Vincent Sneed, EBU Legal & Policy
- 2.3 Content Regulation Update (DSA and deceptive/illegal advertising) (11.50 - 12.05) (ca 15 mins) SPG 506575/02.3 DT
 - > Jenny Weinand & Thomas Bergmann, EBU Legal & Policy
- 2.4 Competition Update on External Study on Virtual/Voice Assistant (12.05 – 12.15) (ca 10 mins) SPG 506575/02.4 DT
 - > Alexandre Fall & François Lavoir, EBU Legal & Policy



28th LEGAL & POLICY ASSEMBLY

2.5 Copyright – EU Consultation on Code of Practice on Al Act (12.15 – 12.30) (ca 15 mins)

> Michele Evangelista & Vincent Sneed, EBU Legal & Policy

Lunch (12.30 – 14.00)

3. PANEL – MEDIA / SECURITY + DEFENCE (14.00 – 15.30) (ca 90 min)

Moderator: Alexandra von Nahmen, Deutsche Welle, Long-time foreign correspondent for DW with a focus on transatlantic relations, security policy, counterterrorism and NATO

- > Aude Maio-Coliche, EEAS Director for Strategic Communication and Perspective
- Maria Teresa Ribeiro, Former OSCE Representative on Freedom of the Media (Organisation for Security & Co-operation in Europe)
- Paul Charon, IRSEM (Institute for Strategic Research) Director for Intelligence, Strategy foresight & Influence
- > Ingo Mannteufel, Deutsche Welle, Head of IT and Cybersecurity

Coffee Break (15.30 - 16.00)

- 4. PSM AND NEW TECHNOLOGIES T&I (16.00 16.30) (ca 30 min)
 - > Antonio Arcidiacono, Director of Technology & Innovation, EBU

Boat Travel - Guided Tour (18.00 - 19.15)

Dinner (19.45 – 23.00)

Strasbourg, 10 & 11 October 2024 Hosted by ARD/FT/ZDF

28th LEGAL & POLICY ASSEMBLY

2nd day - Friday, 11 October 2024, Strasbourg 9.30 - 13.00

- 5. PRESENTATION OF COE AND ITS WORK PROMOTING PSM (09.30 10.30) (ca 60 min)
 - Role and Impact of CoE for PSM (09.30 – 09.55) (ca 25 min)

EBU

- > Cesare Pitea, Lawyer/Administrator, Freedom of Expression and CDMSI Division, CoE
- Challenges for PSM to fulfil that role (09.55-10.10) (ca 15 min)
 - > Maja Cappello, Audiovisual Observatory

Coffee Break (10.30 - 11.00)

6. UPDATE ON ONGOING EUROPEAN FILES (11.00 – 11.15) (ca 15 min)

SPG 506575/06 DT

Council of Europe Draft Convention on the Co-production of audiovisual works in the form of Series (possibly with Eurimage)

> Sophia Wistehube, EBU Legal & Policy

- 7. OVERVIEW OF LEGAL FRAMEWORK FOR EBU SPORTS OTT PROJECT (11.15 11.30) (ca 15 min)
 - > Philippe Allemann, EBU Legal & Policy, Senior Sport Lawyer
- 8. UPDATES FROM MEMBERS (11.30 12.00) (ca 30 min)
- 9. ANY OTHER BUSINESS (12.00 12.15) (ca 15 min)
- 10. DATES AND PLACE OF NEXT SESSION

Lunch (13.00 – 14.00)